Henk Zwijgers

Dirigent Crescendo

Onze dirigent Henk Zwijgers groeide op in Zuid Beijerland en werd op 7-jarige leeftijd lid van Crescendo waar hij les kreeg van de toenmalige dirigent Piet Lageweg. Vanaf zijn twaalfde jaar kreeg hij ook pianoles.
Na enkele jaren stapte hij over naar het orgel en kreeg hij les van organist Henk G. van Putten.

Hij bleef het orgel trouw en was dertig jaar organist van de Ned. Hervormde kerk van Zuid-Beijerland. Ook werd hij zelf docent orgel en piano.

In 1973 werd Henk aangenomen bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Enkele jaren later, in 1977, werd hij dirigent bij de fanfare 'Ons Genoegen' uit Rockanje. Daar leverde hij, samen met de muzikanten, een unieke prestatie door het orkest in tien jaar tijd van de tweede (op één na laagste) afdeling op te werken naar de vaandel-afdeling (hoogste afdeling).

Toen Piet Lageweg in het voorjaar van 1983 besloot om na een lange staat van dienst het dirigeerstokje bij Crescendo neer te leggen, vroeg het bestuur of Henk Zwijgers - toen nog muzikant van het orkest - dirigent wilde worden. Zijn aanstelling vond plaats op 1 februari 1983.

Onder zijn leiding nam Crescendo diverse keren met succes deel aan het VARA BFO-concours en behaalde bij deze en andere wedstrijden vele concourswimpels. Ook tijdens de deelnamen aan het prestigieuze Hoeksche Waard Festival was Crescendo zeer succesvol; onder leiding van Henk Zwijgers werd dit festival tien keer gewonnen.

Van 1985 tot 1999 had Henk ook de muzikale leiding over Jong Crescendo en groeide dit orkest op muzikaal niveau naar ongekende hoogte. Hoge scores op concoursen, winnaar van het VARA BFO- concours en KNFM-landskampioenschappen in de basisklasse in 1987, 1993 en 1994!

Verder is Henk jarenlang docent geweest bij Crescendo.

Sinds februari 2013 heeft Henk nog een orkest waar hij als dirigent fungeert: Muziekvereniging MaasMuziek uit Puttershoek/Maasdam.

Dirigent van:

Samantha
Harrison

Marketing Executive

CRESCENDO

VOLG ONS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Sponsorkliks
donker_100_100.gif

CONTACT

SECRETARIS

secretaris@crescendozb.nl

AFDELINGEN

MUZIEKCENTRUM

De Leeuw 8a

3284 XV

Zuid-Beijerland

0186-661005

AquaControl 2020
TB Trucks-1
hoi4u
AenB
Time Out
Natuurlijksportief
Fa Trouw
Rijssemus
Listesso
Gotcha!
Van Brakel Bouw
Zuiver media
Fysiofit
Advertentie Konijendijk Mode website 202
Konijnendijk Mode
schipper
Autobedrijf Kooy
ambacht
AB Bloemsierkunst
Mirjam Stolk
Andeweg
De Hoeksche Vaart
CVU
Albert Heijn
Combinex
Noortje's Tuinontwerp
Van De Lagemaat
Milot Reizen
ICS
J. Weij
Konijnendijk Woontrends
Kievitsnest Beheer
Eendrachtshoeve
Kees Weij
De Kreek
Crescendo Logo
CHRISTELIJKE MUZIEKVERENGING CRESCENDO
Privacy-reglement