Lia Ruijtenberg

Lia Ruijtenberg

Docent blokfluit

Al sinds 2001 is Lia Ruijtenberg bij Crescendo werkzaam als blokfluitdocent. Met veel enthousiasme leert ze kinderen om goed muziek te maken. Het plezier in de muziek staat hierbij voorop.

De basis voor de muzikale loopbaan van Lia is op 7-jarige leeftijd gelegd met het leren blokfluit spelen bij de muziekschool in Rotterdam.
Van 1992 tot 2000 kreeg Lia privé-blokfluitles in Dordrecht. Ze speelde in het Merwede Consort in Dordrecht en bij het SKVR Oude Muziek Ensemble in Rotterdam.

Lia heeft ervaring als docent bij verschillende verenigingen uit de Hoeksche Waard. Zo heeft ze lesgegeven bij Binnenmaas Fanfare Orkest Da Capo, en is ze van 2003 tot 2018 in vaste dienst bij de Bazuin uit Oud-Beijerland geweest.

Ook buiten de Hoeksche Waard is Lia blokfluitdocent geweest. Van 2001 t/m 2004 gaf ze les bij de SKVR in Rotterdam bij het Wijkmuziekproject in Feijenoord. Daar organiseerde ze elke maand een samenspeelles (blokfluit, klarinet, keyboard, gitaar en slagwerk) waarbij de kinderen samen als orkest leerden spelen. Een paar keer per jaar werd een uitvoering gegeven voor de ouders en familieleden.

Lia werd in 1998 lid van Crescendo. Sindsdien speelt ze altsaxofoon, voor haar was dit een wens die in vervulling ging.

Op haar altsaxofoon maakt Lia deel uit van het saxofoonkwartet van Crescendo. Bovendien speelt ze sinds 2012 eerste altsax in de Delft Blue Bigband. Verder heeft ze jaren bij Jazz International in Rotterdam workshops jazz en improviseren gevolgd.

Dirigent van:

crescendo_edited.jpg
CRESCENDO
jc_edited.jpg
Jong Crescendo
lo.jpg
Leerlingenorkest
IMG-20191130-WA0010_edited.jpg
Blaaskapel