ACTUEEL

OG3NE en Crescendo!

Crescendo in Concert 2022 met OG3NE komt steeds dichterbij! Het grote orkest van Crescendo is hard aan het repeteren voor dit muzikale spektakel dat plaats zal vinden in de Sporthal in Numansdorp. Kaartjes zijn nog altijd te bestellen via onze website. We hopen op een mooie avond. Zien we u ook?

Uitvoering Paean Pastorale

Zaterdag 30 oktober heeft Crescendo haar deuren weer geopend voor publiek. Voor deze gelegenheid werd de loper uitgelegd: het was een première concert.

Het speciaal voor ons gecomponeerde ‘Paean Pastorale’ is voor het eerst uitgevoerd. Dit werk is een lofzang over de schitterende Hoeksche Waard. Met steun van de gemeente, heeft Crescendo componist Leon Vliex de opdracht voor deze compositie mogen geven.

Op deze memorabele avond trad Crescendo voor het eerst op onder leiding van haar nieuwe dirigent Arnold Zwijgers.

Na 21 maanden was het een genot om zoveel muziekplezier met elkaar te hebben in ons gezellig versierde muziekcentrum!

Nieuwe dirigent voor Jong Crescendo

Naast het grote orkest is het nu ook Jong Crescendo gelukt om een nieuwe dirigent te vinden. Sinds gisterenavond is Jan van Gemert officieel aangesteld als dirigent van Jong Crescendo en automatisch ook voor het leerlingenorkest.

Op negenjarige leeftijd begon Jan zijn muzikale carrière bij Muziekvereniging Crescendo, waar hij in 2004 de overstap maakte naar de Bastuba. Eenmaal op de Tuba had Jan de smaak te pakken, en heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Zo is hij docent bij verschillende verenigingen en tubaist bij de Fanfare Bereden Wapens te Vught, dit is een van de orkesten van de Koninklijke Landmacht.

We zijn opgetogen om weer te beschikken over vaste muzikale leiding voor zowel het grote orkest (Arnold Zwijgers) als de opleidingsorkesten (Jan van Gemert). Jan, we kijken ernaar uit om zowel met jou als de jeugd te bouwen aan de toekomst!

Maak kennis met... Onze nieuwe dirigent!

Arnold Zwijgers is sinds vandaag de dirigent van Crescendo.

Hoewel Arnold absoluut geen vreemde is binnen Crescendo, heeft hij zich de laatste maanden bewezen tijdens de sollicitatieprocedure en de daaropvolgende proefdirectie. Gisteravond is hij tijdens de buitengewone ledenvergadering met meerderheid van stemmen gekozen tot onze nieuwe dirigent.

Arnold begon zijn muzikale carrière binnen Crescendo, waarna hij zijn opleiding volgde aan het conservatorium te Rotterdam en beroepsmusicus (hoornist) werd. Naast zijn diploma voor uitvoerend musicus heeft hij ook zijn opleiding HaFaBra-directie afgerond, in samenwerking met Crescendo.

Vandaag de dag is Arnold hoornist bij de KMKJWF, docent bij diverse verenigingen en dirigent bij NLS ’s Gravendeel en het jeugdorkest van Prinses Juliana in Klaaswaal.

Arnold’s grootste droom was dirigent worden. D.m.v. het kunstwerk ‘Born Free’ is een herinnering aan zijn directie examen vereeuwigd in ons muziekcentrum (dit kunstwerk hangt aan de muur voorin de Arie Zwijgerszaal). Vandaag is zijn wens, om dirigent bij Crescendo te zijn, uitgekomen.

We kijken er naar uit om met je aan de slag te gaan na de vakantie, Arnold!

Weer van start

Wat kan er in een maand tijd veel veranderen! Van totale stilstand tot repeteren met hele orkesten. De afgelopen weken is ons muziekcentrum weer
geopend en wordt er als vanouds gemusiceerd.

Het grote orkest is voor één avond gehalveerd, maar repeteert ondertussen weer compleet onder leiding van interim dirigent Ton.

Ook Jong Crescendo is weer begonnen en muzieklessen zijn van online naar offline gegaan: gezellig en vertrouwd in het muziekcentrum.

Ook worden er volop plannen gemaakt voor de (nabije) toekomst. Zo staat er op 10 juli een leuke vossenjacht gepland voor de jeugd van Crescendo en Zuid-Beijerland.

Henk Zwijgers bedankt voor 38 muzikale jaren!

29 maart 2021, de laatste maandagavond met Henk Zwijgers als dirigent van Crescendo.
Door de geldende maatregelen helaas geen repetitieavond of gezamenlijk afscheid.

Omdat deze laatste repetitieavond toch een bijzonder moment is, zijn twee bestuursleden die avond bij Henk langsgegaan.
Henk ontving uit handen van onze voorzitter Arie van Gemert een bronzen beeldje “Dirigent”, met het bijbehorende schrift:
“De dirigent symboliseert de man met een daadwerkelijke inbreng in de organisatie”, en met een gepersonaliseerd opschrift: Bedankt voor 38 muzikale jaren!

Wanneer de maatregelen het toestaan zal er een avond georganiseerd worden waar leden en Henk persoonlijk afscheid kunnen nemen.

onderhoudzondertekst.png.jpg
darker.png

11

Jun

Crescendo in Concert

Een muzikaal spektakel