ACTUEEL

Kerstconcert een succes, op naar 2021!

Op zaterdag 19 december werd ons kerstconcert ‘Crescendo Shines A Light’ uitgezonden. Vanwege het coronavirus was dit concert anders dan normaal, maar wel ontzettend fijn dat het op deze manier kon. Na een terugblik op het bewogen jaar volgde echte kerstklassiekers zoals ‘Jingle Bells’ en ‘Ere Zij God’.

Het kerstconcert is nog altijd terug te luisteren op onze website, waar een speciale pagina is gemaakt voor online concerten. Maar dat is niet het enige wat verandert is aan de website, want deze beschikt nu over een fris kleurtje, een mobiele versie en een nieuwe homepagina. Deze veranderingen zijn de laatste in een reeks aan updates die de website is ondergaan. Hierdoor zijn we nu helemaal klaar voor de toekomst!

Net als de leden van Jong Crescendo, want zij zullen het nieuwe jaar in gaan luiden met hun nieuwjaarsconcert. Op zaterdag 2 januari vanaf 19.30 uur zal dit concert te bekijken zijn op www.crescendozb.nl/nieuwjaarsconcert .

Onderhoud website

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe versie van de website. Omdat deze veranderingen geleidelijk plaatsvinden, kan het voorkomen dat er onregelmatigheden ontstaan. Hiervoor onze excuses. We hopen dat we uiteindelijk een website kunnen leveren die met de tijd meegaat, zodat de website altijd voorzien is van de meest actuele info en er ook nog eens aantrekkelijk uitziet! We zijn ons bewust van problemen die er op dit moment zijn en doen ons best deze stap voor stap op te lossen. Feedback? Graag! Stuur dan even een mailtje.

Crescendo Huiskamerconcert

Met trots presenteren wij u de lineup voor ons huiskamerconcert! Al deze leden van Crescendo hebben een filmpje opgenomen waarin ze een liedje spelen op hun instrument. U bent van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 20:00 uur mee te kijken en luisteren via: https://youtu.be/FTQOXQD5ejA Met leden van jong en oud, en met muziek van vroeger en nu belooft het een gezellig knus concert te worden. Wees er op tijd bij, want aan het begin van het concert zal er meer bekend worden rondom de mystery guest!

Concert for Freedom

Op zaterdag 1 februari jl. vierde Crescendo 75 jaar vrijheid met haar ‘Concert for Freedom’.

Bij de opening van het concert was meteen voelbaar hoe angstaanjagend de dreiging van oorlog is. Het aanzwellende geluid van gevechtsvliegtuigen en de stem van onze toenmalige koningin bezorgden zowel muzikanten als bezoekers kippenvel op het lijf.

In het eerste gedeelte van het concert nam Crescendo haar gasten mee langs de ontberingen, het verdriet en de pijn van de tweede wereldoorlog. Tommie Christiaan ontroerde een ieder met nummers als ‘Speeltuin’ en ‘Huil nou’. Bij ‘Het Hart van Rotterdam’ met solo van Luuk Romeijn op saxofoon, werd pas echt goed duidelijk hoeveel verwoestingen er waren aangericht bij de bombardementen. De prachtige vertolking van ‘Schindler’s List’ door Janne den Blaauwen op viool, verdiepte dit gevoel.

Naarmate de avond vorderde, kwam Crescendo dichterbij de bevrijding van 1945. Na de pauze stond het concert dan ook volledig in het teken van de vrijheid van Nederland en werd er uitbundig feest gevierd. Mede dankzij gospelkoor Elijah, Tommie, Janne en het combo, stond de zaal binnen de kortste keren op z’n kop en ging het dak eraf.

We kijken terug op wederom een geslaagde editie van Crescendo in Concert en hopen u allen volgend jaar weer te mogen verwelkomen in Numansdorp.

Filmmuziek bij eerste Vriendenconcert

Zaterdag 15 juni jl. heeft Crecscendo haar eerste ‘vriendenconcert’ gegeven met als thema ‘filmmuziek’. Na koffie met door de leden zelfgebakken lekkers, bracht Crescendo muziek ten gehore van o.a. E.T., How to Train Your Dragon, Schindler’s List en James Bond. De muziek werd begeleid door beelden uit de gelijknamige films en zorgden voor een extra dimensie in de beleving. Na afloop was er mogelijkheid om nog gezellig met elkaar na de praten onder het genot van een hapje en drankje. We kijken uit naar een volgende editie. Wilt u ook Vriend worden van Crescendo? Kijk dan voor de mogelijkheden bij het kopje 'steun ons'.

Coöperatief dividend voor Crescendo

Dit jaar staat bij Crescendo alles in het teken van feest.
‘’We hebben iets te vieren”. Namelijk ons 120 jarig jubileum. Tegenwoordig is deze leeftijd voor een vereniging stokoud te noemen. Zeker in de tegenwoordige tijd , waarin de keuze om een hobby te beoefenen enorm is.

Door middel van allerlei optredens proberen wij het voor de leden zo gevarieerd mogelijk te maken. Of het nu gaat om een concours, koningsdag, een jaarconcert, de avondvierdaagse, jeugdkamp… Je komt Crescendo overal tegen. Dit schept een band in ons dorp en dat dit gewaardeerd wordt door de gemeenschap blijkt uit het aantal trouwe donateurs / vrienden en sponsoren. Dit merken we ook aan de spontane reacties tijdens diverse huis-aan-huis acties. Er wordt naar ons uitgekeken!

Een vereniging bestaat geen 120 jaar als er door de leden en vrijwilligers niet keihard wordt gewerkt om dit ‘’bedrijf’’ financieel gezond te houden. De kosten voor o.a. instrumenten en opleiding van jeugd zijn fors te noemen en zonder de hulp van donateurs en sponsoren is het niet mogelijk om het hoofd boven water te houden.

Onze huisbankier Rabobank heeft zijn waardering uitgesproken aan Crescendo over de manier waarop de vereniging bezig is voor zijn leden en zeker ook voor de gemeenschap. Het maatschappelijk betrokken zijn en het harde werken om de begroting sluitend te houden heeft de Rabobank doen besluiten vanuit het Coöperatief Dividend aan Crescendo een eenmalige schenking te doen van € 2.500,- mede ter bestrijding van de kosten van het jubileumconcert.

Bestuur en leden van Crescendo zijn hier zeer dankbaar voor. Uiteraard zijn we dat ook voor alle bijdragen vanuit de sponsoren en donateurs. Alleen op deze manier kunnen we onze hobby blijven uitoefenen.

DD

MON

Online escaperoom

Breek uit quarantaine

VOLG ONS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Sponsorkliks
donker_100_100.gif

CONTACT

SECRETARIS

secretaris@crescendozb.nl

AFDELINGEN

MUZIEKCENTRUM

De Leeuw 8a

3284 XV

Zuid-Beijerland

0186-661005

AquaControl 2020
TB Trucks-1
hoi4u
AenB
Time Out
Natuurlijksportief
Fa Trouw
Rijssemus
Listesso
Gotcha!
Van Brakel Bouw
Zuiver media
Fysiofit
Advertentie Konijendijk Mode website 202
Konijnendijk Mode
schipper
Autobedrijf Kooy
ambacht
AB Bloemsierkunst
Mirjam Stolk
Andeweg
De Hoeksche Vaart
CVU
Albert Heijn
Combinex
Noortje's Tuinontwerp
Van De Lagemaat
Milot Reizen
ICS
J. Weij
Konijnendijk Woontrends
Kievitsnest Beheer
Eendrachtshoeve
Kees Weij
De Kreek
Crescendo Logo
CHRISTELIJKE MUZIEKVERENGING CRESCENDO
Privacy-reglement