ACTUEEL

Henk Zwijgers bedankt voor 38 muzikale jaren!

29 maart 2021, de laatste maandagavond met Henk Zwijgers als dirigent van Crescendo.
Door de geldende maatregelen helaas geen repetitieavond of gezamenlijk afscheid.

Omdat deze laatste repetitieavond toch een bijzonder moment is, zijn twee bestuursleden die avond bij Henk langsgegaan.
Henk ontving uit handen van onze voorzitter Arie van Gemert een bronzen beeldje “Dirigent”, met het bijbehorende schrift:
“De dirigent symboliseert de man met een daadwerkelijke inbreng in de organisatie”, en met een gepersonaliseerd opschrift: Bedankt voor 38 muzikale jaren!

Wanneer de maatregelen het toestaan zal er een avond georganiseerd worden waar leden en Henk persoonlijk afscheid kunnen nemen.

Henk Zwijgers stopt als dirigent bij Crescendo

Dirigent Henk Zwijgers heeft bij muziekvereniging Crescendo in Zuid-Beijerland zijn vertrek aangekondigd. Op 1 april eindigt de succesvolle samenwerking van 38 jaar tussen Henk en de vereniging waar hij van jongs af aan verbonden is geweest.

In 1983 nam Henk het stokje over van Piet Lageweg, die in de jaren daarvoor het orkest naar de 1e divisie had geleid. Vanaf aanvang klikte het tussen de vereniging en haar dirigent. Dankzij de kennis, het enthousiasme en de energie die Henk vanaf het begin toonde, groeide het orkest enorm en werden er veel successen geboekt.

Maar liefst 10x werd onder zijn leiding het Hoeksche Waards Festival gewonnen en was de vereniging 7x deelnemer aan het Topconcours, waar de best presterende orkesten van Nederland voor worden uitgenodigd. Het absolute hoogtepunt was in 1998 toen op het Topconcours in Arnhem het landskampioenschap werd behaald.

Ook met het Jeugdorkest behaalde hij aansprekende resultaten. Met dit orkest werden ook drie kampioenschappen behaald in de afdeling waarin het orkest uitkwam.

Er werden vier CD’s opgenomen en Henk stond aan de voet van het inmiddels vermaarde Crescendo in Concert dat elk jaar plaatsvindt in de Sporthal in Numansdorp.

Crescendo zal binnenkort afscheid nemen van haar dirigent en zal in de komende maanden op zoek gaan naar een opvolger.

Kerstconcert een succes, op naar 2021!

Op zaterdag 19 december werd ons kerstconcert ‘Crescendo Shines A Light’ uitgezonden. Vanwege het coronavirus was dit concert anders dan normaal, maar wel ontzettend fijn dat het op deze manier kon. Na een terugblik op het bewogen jaar volgde echte kerstklassiekers zoals ‘Jingle Bells’ en ‘Ere Zij God’.

Het kerstconcert is nog altijd terug te luisteren op onze website, waar een speciale pagina is gemaakt voor online concerten. Maar dat is niet het enige wat verandert is aan de website, want deze beschikt nu over een fris kleurtje, een mobiele versie en een nieuwe homepagina. Deze veranderingen zijn de laatste in een reeks aan updates die de website is ondergaan. Hierdoor zijn we nu helemaal klaar voor de toekomst!

Net als de leden van Jong Crescendo, want zij zullen het nieuwe jaar in gaan luiden met hun nieuwjaarsconcert. Op zaterdag 2 januari vanaf 19.30 uur zal dit concert te bekijken zijn op www.crescendozb.nl/nieuwjaarsconcert .

Onderhoud website

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe versie van de website. Omdat deze veranderingen geleidelijk plaatsvinden, kan het voorkomen dat er onregelmatigheden ontstaan. Hiervoor onze excuses. We hopen dat we uiteindelijk een website kunnen leveren die met de tijd meegaat, zodat de website altijd voorzien is van de meest actuele info en er ook nog eens aantrekkelijk uitziet! We zijn ons bewust van problemen die er op dit moment zijn en doen ons best deze stap voor stap op te lossen. Feedback? Graag! Stuur dan even een mailtje.

Crescendo Huiskamerconcert

Met trots presenteren wij u de lineup voor ons huiskamerconcert! Al deze leden van Crescendo hebben een filmpje opgenomen waarin ze een liedje spelen op hun instrument. U bent van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 20:00 uur mee te kijken en luisteren via: https://youtu.be/FTQOXQD5ejA Met leden van jong en oud, en met muziek van vroeger en nu belooft het een gezellig knus concert te worden. Wees er op tijd bij, want aan het begin van het concert zal er meer bekend worden rondom de mystery guest!

Concert for Freedom

Op zaterdag 1 februari jl. vierde Crescendo 75 jaar vrijheid met haar ‘Concert for Freedom’.

Bij de opening van het concert was meteen voelbaar hoe angstaanjagend de dreiging van oorlog is. Het aanzwellende geluid van gevechtsvliegtuigen en de stem van onze toenmalige koningin bezorgden zowel muzikanten als bezoekers kippenvel op het lijf.

In het eerste gedeelte van het concert nam Crescendo haar gasten mee langs de ontberingen, het verdriet en de pijn van de tweede wereldoorlog. Tommie Christiaan ontroerde een ieder met nummers als ‘Speeltuin’ en ‘Huil nou’. Bij ‘Het Hart van Rotterdam’ met solo van Luuk Romeijn op saxofoon, werd pas echt goed duidelijk hoeveel verwoestingen er waren aangericht bij de bombardementen. De prachtige vertolking van ‘Schindler’s List’ door Janne den Blaauwen op viool, verdiepte dit gevoel.

Naarmate de avond vorderde, kwam Crescendo dichterbij de bevrijding van 1945. Na de pauze stond het concert dan ook volledig in het teken van de vrijheid van Nederland en werd er uitbundig feest gevierd. Mede dankzij gospelkoor Elijah, Tommie, Janne en het combo, stond de zaal binnen de kortste keren op z’n kop en ging het dak eraf.

We kijken terug op wederom een geslaagde editie van Crescendo in Concert en hopen u allen volgend jaar weer te mogen verwelkomen in Numansdorp.

DD

MON

Jong Crescendo in Concert

Muzikale zomeravond

VOLG ONS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Sponsorkliks
donker_100_100.gif

CONTACT

SECRETARIS

secretaris@crescendozb.nl

AFDELINGEN

MUZIEKCENTRUM

De Leeuw 8a

3284 XV

Zuid-Beijerland

0186-661005

AquaControl 2020
TB Trucks-1
hoi4u
AenB
Time Out
Natuurlijksportief
Fa Trouw
Rijssemus
Listesso
Gotcha!
Van Brakel Bouw
Zuiver media
Fysiofit
Advertentie Konijendijk Mode website 202
Konijnendijk Mode
schipper
Autobedrijf Kooy
ambacht
AB Bloemsierkunst
Mirjam Stolk
Andeweg
De Hoeksche Vaart
CVU
Albert Heijn
Combinex
Noortje's Tuinontwerp
Van De Lagemaat
Milot Reizen
ICS
J. Weij
Konijnendijk Woontrends
Kievitsnest Beheer
Eendrachtshoeve
Kees Weij
De Kreek
Crescendo Logo
CHRISTELIJKE MUZIEKVERENGING CRESCENDO
Privacy-reglement