ACTUEEL

Weer van start

Wat kan er in een maand tijd veel veranderen! Van totale stilstand tot repeteren met hele orkesten. De afgelopen weken is ons muziekcentrum weer
geopend en wordt er als vanouds gemusiceerd.

Het grote orkest is voor één avond gehalveerd, maar repeteert ondertussen weer compleet onder leiding van interim dirigent Ton.

Ook Jong Crescendo is weer begonnen en muzieklessen zijn van online naar offline gegaan: gezellig en vertrouwd in het muziekcentrum.

Ook worden er volop plannen gemaakt voor de (nabije) toekomst. Zo staat er op 10 juli een leuke vossenjacht gepland voor de jeugd van Crescendo en Zuid-Beijerland.

Henk Zwijgers bedankt voor 38 muzikale jaren!

29 maart 2021, de laatste maandagavond met Henk Zwijgers als dirigent van Crescendo.
Door de geldende maatregelen helaas geen repetitieavond of gezamenlijk afscheid.

Omdat deze laatste repetitieavond toch een bijzonder moment is, zijn twee bestuursleden die avond bij Henk langsgegaan.
Henk ontving uit handen van onze voorzitter Arie van Gemert een bronzen beeldje “Dirigent”, met het bijbehorende schrift:
“De dirigent symboliseert de man met een daadwerkelijke inbreng in de organisatie”, en met een gepersonaliseerd opschrift: Bedankt voor 38 muzikale jaren!

Wanneer de maatregelen het toestaan zal er een avond georganiseerd worden waar leden en Henk persoonlijk afscheid kunnen nemen.

Henk Zwijgers stopt als dirigent bij Crescendo

Dirigent Henk Zwijgers heeft bij muziekvereniging Crescendo in Zuid-Beijerland zijn vertrek aangekondigd. Op 1 april eindigt de succesvolle samenwerking van 38 jaar tussen Henk en de vereniging waar hij van jongs af aan verbonden is geweest.

In 1983 nam Henk het stokje over van Piet Lageweg, die in de jaren daarvoor het orkest naar de 1e divisie had geleid. Vanaf aanvang klikte het tussen de vereniging en haar dirigent. Dankzij de kennis, het enthousiasme en de energie die Henk vanaf het begin toonde, groeide het orkest enorm en werden er veel successen geboekt.

Maar liefst 10x werd onder zijn leiding het Hoeksche Waards Festival gewonnen en was de vereniging 7x deelnemer aan het Topconcours, waar de best presterende orkesten van Nederland voor worden uitgenodigd. Het absolute hoogtepunt was in 1998 toen op het Topconcours in Arnhem het landskampioenschap werd behaald.

Ook met het Jeugdorkest behaalde hij aansprekende resultaten. Met dit orkest werden ook drie kampioenschappen behaald in de afdeling waarin het orkest uitkwam.

Er werden vier CD’s opgenomen en Henk stond aan de voet van het inmiddels vermaarde Crescendo in Concert dat elk jaar plaatsvindt in de Sporthal in Numansdorp.

Crescendo zal binnenkort afscheid nemen van haar dirigent en zal in de komende maanden op zoek gaan naar een opvolger.

Kerstconcert een succes, op naar 2021!

Op zaterdag 19 december werd ons kerstconcert ‘Crescendo Shines A Light’ uitgezonden. Vanwege het coronavirus was dit concert anders dan normaal, maar wel ontzettend fijn dat het op deze manier kon. Na een terugblik op het bewogen jaar volgde echte kerstklassiekers zoals ‘Jingle Bells’ en ‘Ere Zij God’.

Het kerstconcert is nog altijd terug te luisteren op onze website, waar een speciale pagina is gemaakt voor online concerten. Maar dat is niet het enige wat verandert is aan de website, want deze beschikt nu over een fris kleurtje, een mobiele versie en een nieuwe homepagina. Deze veranderingen zijn de laatste in een reeks aan updates die de website is ondergaan. Hierdoor zijn we nu helemaal klaar voor de toekomst!

Net als de leden van Jong Crescendo, want zij zullen het nieuwe jaar in gaan luiden met hun nieuwjaarsconcert. Op zaterdag 2 januari vanaf 19.30 uur zal dit concert te bekijken zijn op www.crescendozb.nl/nieuwjaarsconcert .

Onderhoud website

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe versie van de website. Omdat deze veranderingen geleidelijk plaatsvinden, kan het voorkomen dat er onregelmatigheden ontstaan. Hiervoor onze excuses. We hopen dat we uiteindelijk een website kunnen leveren die met de tijd meegaat, zodat de website altijd voorzien is van de meest actuele info en er ook nog eens aantrekkelijk uitziet! We zijn ons bewust van problemen die er op dit moment zijn en doen ons best deze stap voor stap op te lossen. Feedback? Graag! Stuur dan even een mailtje.

Crescendo Huiskamerconcert

Met trots presenteren wij u de lineup voor ons huiskamerconcert! Al deze leden van Crescendo hebben een filmpje opgenomen waarin ze een liedje spelen op hun instrument. U bent van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 20:00 uur mee te kijken en luisteren via: https://youtu.be/FTQOXQD5ejA Met leden van jong en oud, en met muziek van vroeger en nu belooft het een gezellig knus concert te worden. Wees er op tijd bij, want aan het begin van het concert zal er meer bekend worden rondom de mystery guest!

onderhoudzondertekst.png.jpg

10

Jul

Vossenjacht

Ga op wereldreis!