ACTUEEL

Start blokfluitlessen

Vanaf donderdag 15 september starten er weer nieuwe blokfluitlessen bij Crescendo! Onze nieuwe - maar zeer ervaren - juf Mary van Vliet zal iedere donderdag na schooltijd lesgeven aan een groepje leerlingen.

Om te kijken of muziekles iets voor jou of je kind is, organiseren we op vrijdag 9 september van 15:30-16:30 uur een kennismakingsmiddag. We laten verschillende instrumenten zien (en horen) en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Meer informatie over het volgen van muziekles, blokfluitles en de kennismakingsmiddag vindt u op onze website.

CiC met OG3NE een groot succes

Zaterdag 11 juni was er een nieuwe editie van Crescendo in Concert in de Sporthal in Numansdorp, met niemand minder dan OG3NE! Deze drie uiterst getalenteerde zangeressen zijn speciaal voor Crescendo naar de Hoeksche Waard gekomen en hebben hier samen met ons orkest een muzikaal spektakel verzorgd.

Al voorafgaand aan het concert zat de stemming er goed in, zowel bij de leden als bij de bezoekers in de uitverkochte sporthal. Om 20.00 uur opende het concert met een muzikale knipoog: het Crescendo-lied werd ten gehore gebracht. Tijdens dit nummer werd ook onze nieuwe dirigent Arnold Zwijgers voorgesteld aan het publiek. Voor Arnold, die als Zuid-Beijerlander absoluut geen onbekende van de vereniging is, was dit niet de eerste keer dat hij dit stuk mocht uitvoeren met Crescendo. Als cadeau voor zijn twaalfde verjaardag mocht hij dit eerder ook al doen. Vervolgens sloten ook de dames van OG3NE aan bij de opening van het concert, en zongen zij het welbekende 'Magic'.

Naast feestelijke hits en populaire filmmuziek was er ook ruimte in het programma om terug te blikken op het afgelopen jaar. Zo werd er stilgestaan bij de coronapandemie en de watersnood in Limburg. Het indrukwekkende optreden van OG3NE met het nummer 'Clown' zorgde voor kippenvel, zelfs in de warme zaal.

Uiteindelijke mondde het concert zich uit in een groot feest. Abba, Queen, Nederpop, alles kwam voorbij. Zo ook een medley met songfestivalhits, met daarin ook OG3NE's eigen inzending 'Lights and Shadows'. Tijdens deze optredens vulde de zaal zich niet alleen met de klanken van instrumenten, maar ook met de klanken van een enthousiast zingend publiek!

Als u erbij was afgelopen zaterdag hopen we dat u het naar uw zin heeft gehad. Wij zelf blikken terug op een prachtig concert met een fijne voorbereidingstijd. En voor iedereen geldt: volgend jaar is er weer een nieuwe editie van Crescendo in Concert, dus wie weet tot dan!

OG3NE en Crescendo!

Crescendo in Concert 2022 met OG3NE komt steeds dichterbij! Het grote orkest van Crescendo is hard aan het repeteren voor dit muzikale spektakel dat plaats zal vinden in de Sporthal in Numansdorp. Kaartjes zijn nog altijd te bestellen via onze website. We hopen op een mooie avond. Zien we u ook?

Uitvoering Paean Pastorale

Zaterdag 30 oktober heeft Crescendo haar deuren weer geopend voor publiek. Voor deze gelegenheid werd de loper uitgelegd: het was een première concert.

Het speciaal voor ons gecomponeerde ‘Paean Pastorale’ is voor het eerst uitgevoerd. Dit werk is een lofzang over de schitterende Hoeksche Waard. Met steun van de gemeente, heeft Crescendo componist Leon Vliex de opdracht voor deze compositie mogen geven.

Op deze memorabele avond trad Crescendo voor het eerst op onder leiding van haar nieuwe dirigent Arnold Zwijgers.

Na 21 maanden was het een genot om zoveel muziekplezier met elkaar te hebben in ons gezellig versierde muziekcentrum!

Nieuwe dirigent voor Jong Crescendo

Naast het grote orkest is het nu ook Jong Crescendo gelukt om een nieuwe dirigent te vinden. Sinds gisterenavond is Jan van Gemert officieel aangesteld als dirigent van Jong Crescendo en automatisch ook voor het leerlingenorkest.

Op negenjarige leeftijd begon Jan zijn muzikale carrière bij Muziekvereniging Crescendo, waar hij in 2004 de overstap maakte naar de Bastuba. Eenmaal op de Tuba had Jan de smaak te pakken, en heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Zo is hij docent bij verschillende verenigingen en tubaist bij de Fanfare Bereden Wapens te Vught, dit is een van de orkesten van de Koninklijke Landmacht.

We zijn opgetogen om weer te beschikken over vaste muzikale leiding voor zowel het grote orkest (Arnold Zwijgers) als de opleidingsorkesten (Jan van Gemert). Jan, we kijken ernaar uit om zowel met jou als de jeugd te bouwen aan de toekomst!

Maak kennis met... Onze nieuwe dirigent!

Arnold Zwijgers is sinds vandaag de dirigent van Crescendo.

Hoewel Arnold absoluut geen vreemde is binnen Crescendo, heeft hij zich de laatste maanden bewezen tijdens de sollicitatieprocedure en de daaropvolgende proefdirectie. Gisteravond is hij tijdens de buitengewone ledenvergadering met meerderheid van stemmen gekozen tot onze nieuwe dirigent.

Arnold begon zijn muzikale carrière binnen Crescendo, waarna hij zijn opleiding volgde aan het conservatorium te Rotterdam en beroepsmusicus (hoornist) werd. Naast zijn diploma voor uitvoerend musicus heeft hij ook zijn opleiding HaFaBra-directie afgerond, in samenwerking met Crescendo.

Vandaag de dag is Arnold hoornist bij de KMKJWF, docent bij diverse verenigingen en dirigent bij NLS ’s Gravendeel en het jeugdorkest van Prinses Juliana in Klaaswaal.

Arnold’s grootste droom was dirigent worden. D.m.v. het kunstwerk ‘Born Free’ is een herinnering aan zijn directie examen vereeuwigd in ons muziekcentrum (dit kunstwerk hangt aan de muur voorin de Arie Zwijgerszaal). Vandaag is zijn wens, om dirigent bij Crescendo te zijn, uitgekomen.

We kijken er naar uit om met je aan de slag te gaan na de vakantie, Arnold!

onderhoudzondertekst.png.jpg
darker.png

DD

MON

Jeugdweekend

Op kamp