top of page

ACTUEEL

Geen jetlag na Jong CiC 2023

Op vrijdagavond 30 juni vond het jaarlijkse Jong Crescendo in Concert plaats. Tijdens deze speciale editie werd het publiek meegenomen op muzikale reis over de hele wereld. Bezoekers en muzikanten van de blokfluitgroep, het leerlingenorkest en Jong Crescendo moesten uiteraard eerst door de dounepoorten heen en een veiligheidsinstructie volgen alvorens de vlucht kon beginnen. Allerlei wereldse klassiekers passeerden de revue. Zo werd er in België een K3-medley gespeeld, in Argentinië 'Adíos Nonino' (bekend van Maxima's traan) en in Zuid-Korea werd 'Gangam Style' ten gehore gebracht. Na afloop landde het vliegtuig van Zuid-Beijerland airlines weer veilig op de grond en werd het concert afgesloten met een mix van bekende Nederlandse muziek. We wensen alle jeugdleden een fijne vakantie!

24 uur muziek maken leidt tot mooie opbrengst

Het was een ambitieus voornemen, maar het is gelukt: 24 uur lang achter elkaar muziek maken om geld op te halen voor Crescendo en het goede doel. De 24-uurs muziekmarathon vond plaats op 2 en 3 juni van 19.00 uur tot 19.00 uur en heeft in totaal €36.126 (!) gebracht. Crescendo en Stichting Droomhuis zijn ontzettend blij mee met deze opbrengst, die ver boven alle verwachtingen ligt.

De marathon begon op vrijdagavond met een groot orkest bestaande uit alle leden van de vereniging. Dat wil zeggen: blokfluiters, leden van het leerlingenorkest, Jong Crescendo en het grote orkest speelden allen tezamen en zorgde zo voor een spetterende opening. Burgermeester Charlie Aptroot gaf het startsignaal en vervolgens werd hem een dirigeerstokje overhandigd om Crescendo te begeleiden in het openingsnummer.

Gedurende de 24 uur (overdag, maar zeker ook 's nachts) was er volop publiek aanwezig om de muzikanten aan te moedigen. Er konden verzoeknummers ingediend worden en er werd flink meegezongen. Hierdoor hield een groot aantal leden het vol om 24 uur lang vol enthousiasme door te blazen. Bovendien was er zelfs belangstelling vanuit de landelijke media: SBS6 kwam over de vloer en besteedde in het programma 'Hart van Nederland' meermaals aandacht aan de actie.

Op 3 juni om 18.00 uur vond het slotconcert plaats in een gezellig vol muziekcentrum. Na 23 uur spelen zagen sommige muzikanten er wat bleekjes uit. Echter, toen aan het einde van het concert het opgehaalde bedrag bekend werd gemaakt ging er een golf van emotie en ontlading door het gebouw. Al met al was de muziekmarathon een zeer geslaagd initiatief dat nog lang in herinnering zal blijven.

Feeststemming tijdens CiC!

Op zaterdag 4 februari 2023 vond er een nieuwe editie van Crescendo in Concert plaats. Tegen aanvangstijd stroomde de sporthal gezellig vol en er was van begin af aan sprake van een gemoedelijke sfeer.

Het concert werd geopend met het spectaculaire 'Portals' uit de Avengers filmreeks. Kort daarna zong onze muzikale gast Romy Monteiro het nummer 'I Will Always Love You'. Romy maakte tijdens dit nummer haar entree op indrukwekkende wijze: a capella en vanuit achter in de zaal. Later in het concert keerde Romy nog verschillende keren terug met o.a. een pikante salsa medley, 'I Wanna Dance With Somebody' en 'Can't Help Falling In Love'.

Daarnaast bracht het orkest van Crescendo diverse nummers ten gehore in de meest uiteenlopende genres. Zo speelde het orkest een mars, jazz, muziek uit films en games, en zowel de nieuwste pop als ouderwetse klassiekers. Bovendien werd het publiek voor de pauze al verblijd met een aantal gezellige meezingers.

Na de pauze bereikte de gezelligheid een hoogtepunt tijdens 'Les Lacs du Connemare', toen meer dan 600 witte zakdoekjes heen en weer werden gezwaaid tijdens de trompetsolo en de bekende melodie die daarop volgde!

We kijken terug op een fantastische avond met een heerlijk publiek. Was u erbij? Dan willen we u graag bedanken! Wie weet zien we u volgend jaar weer ;)

Concours Enschede

Op zaterdag 12 november 2022 heeft het grote orkest van Crescendo deelgenomen aan het KNMO concertconcours te Enschede, met een mooi resultaat!

Als inspeelwerk werd 'Rise of the Firebird' ten gehore gebracht. Vervolgens speelde het orkest 'Paean Pastorale', een muziekstuk dat speciaal voor Crescendo gecomponeerd is door Leon Vliex, ter gelegenheid van de eenwording van de Hoeksche Waard. Het tweede grote werk was 'Codon', gecomponeerd door Kevin Houben. De jury beoordeelde de uitvoering van beide stukken met een gemiddelde van 85,3 punten: een eerste prijs. Crescendo had bovendien de eer om de concoursdag af te sluiten met een toegift en het Wilhelmus.

We blikken terug op een fijne voorbereidingsperiode en een geslaagde dag. De mooie uitslag is na afloop gevierd in de bus naar huis en in ons muziekcentrum!

Start blokfluitlessen

Vanaf donderdag 15 september starten er weer nieuwe blokfluitlessen bij Crescendo! Onze nieuwe - maar zeer ervaren - juf Mary van Vliet zal iedere donderdag na schooltijd lesgeven aan een groepje leerlingen.

Om te kijken of muziekles iets voor jou of je kind is, organiseren we op vrijdag 9 september van 15:30-16:30 uur een kennismakingsmiddag. We laten verschillende instrumenten zien (en horen) en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Meer informatie over het volgen van muziekles, blokfluitles en de kennismakingsmiddag vindt u op onze website.

CiC met OG3NE een groot succes

Zaterdag 11 juni was er een nieuwe editie van Crescendo in Concert in de Sporthal in Numansdorp, met niemand minder dan OG3NE! Deze drie uiterst getalenteerde zangeressen zijn speciaal voor Crescendo naar de Hoeksche Waard gekomen en hebben hier samen met ons orkest een muzikaal spektakel verzorgd.

Al voorafgaand aan het concert zat de stemming er goed in, zowel bij de leden als bij de bezoekers in de uitverkochte sporthal. Om 20.00 uur opende het concert met een muzikale knipoog: het Crescendo-lied werd ten gehore gebracht. Tijdens dit nummer werd ook onze nieuwe dirigent Arnold Zwijgers voorgesteld aan het publiek. Voor Arnold, die als Zuid-Beijerlander absoluut geen onbekende van de vereniging is, was dit niet de eerste keer dat hij dit stuk mocht uitvoeren met Crescendo. Als cadeau voor zijn twaalfde verjaardag mocht hij dit eerder ook al doen. Vervolgens sloten ook de dames van OG3NE aan bij de opening van het concert, en zongen zij het welbekende 'Magic'.

Naast feestelijke hits en populaire filmmuziek was er ook ruimte in het programma om terug te blikken op het afgelopen jaar. Zo werd er stilgestaan bij de coronapandemie en de watersnood in Limburg. Het indrukwekkende optreden van OG3NE met het nummer 'Clown' zorgde voor kippenvel, zelfs in de warme zaal.

Uiteindelijke mondde het concert zich uit in een groot feest. Abba, Queen, Nederpop, alles kwam voorbij. Zo ook een medley met songfestivalhits, met daarin ook OG3NE's eigen inzending 'Lights and Shadows'. Tijdens deze optredens vulde de zaal zich niet alleen met de klanken van instrumenten, maar ook met de klanken van een enthousiast zingend publiek!

Als u erbij was afgelopen zaterdag hopen we dat u het naar uw zin heeft gehad. Wij zelf blikken terug op een prachtig concert met een fijne voorbereidingstijd. En voor iedereen geldt: volgend jaar is er weer een nieuwe editie van Crescendo in Concert, dus wie weet tot dan!

onderhoudzondertekst.png.jpg
darker.png

DD

MON

Jeugdweekend

Op kamp!
bottom of page