top of page

ACTUEEL

Feeststemming tijdens CiC!

Op zaterdag 4 februari 2023 vond er een nieuwe editie van Crescendo in Concert plaats. Tegen aanvangstijd stroomde de sporthal gezellig vol en er was van begin af aan sprake van een gemoedelijke sfeer.

Het concert werd geopend met het spectaculaire 'Portals' uit de Avengers filmreeks. Kort daarna zong onze muzikale gast Romy Monteiro het nummer 'I Will Always Love You'. Romy maakte tijdens dit nummer haar entree op indrukwekkende wijze: a capella en vanuit achter in de zaal. Later in het concert keerde Romy nog verschillende keren terug met o.a. een pikante salsa medley, 'I Wanna Dance With Somebody' en 'Can't Help Falling In Love'.

Daarnaast bracht het orkest van Crescendo diverse nummers ten gehore in de meest uiteenlopende genres. Zo speelde het orkest een mars, jazz, muziek uit films en games, en zowel de nieuwste pop als ouderwetse klassiekers. Bovendien werd het publiek voor de pauze al verblijd met een aantal gezellige meezingers.

Na de pauze bereikte de gezelligheid een hoogtepunt tijdens 'Les Lacs du Connemare', toen meer dan 600 witte zakdoekjes heen en weer werden gezwaaid tijdens de trompetsolo en de bekende melodie die daarop volgde!

We kijken terug op een fantastische avond met een heerlijk publiek. Was u erbij? Dan willen we u graag bedanken! Wie weet zien we u volgend jaar weer ;)

Concours Enschede

Op zaterdag 12 november 2022 heeft het grote orkest van Crescendo deelgenomen aan het KNMO concertconcours te Enschede, met een mooi resultaat!

Als inspeelwerk werd 'Rise of the Firebird' ten gehore gebracht. Vervolgens speelde het orkest 'Paean Pastorale', een muziekstuk dat speciaal voor Crescendo gecomponeerd is door Leon Vliex, ter gelegenheid van de eenwording van de Hoeksche Waard. Het tweede grote werk was 'Codon', gecomponeerd door Kevin Houben. De jury beoordeelde de uitvoering van beide stukken met een gemiddelde van 85,3 punten: een eerste prijs. Crescendo had bovendien de eer om de concoursdag af te sluiten met een toegift en het Wilhelmus.

We blikken terug op een fijne voorbereidingsperiode en een geslaagde dag. De mooie uitslag is na afloop gevierd in de bus naar huis en in ons muziekcentrum!

Start blokfluitlessen

Vanaf donderdag 15 september starten er weer nieuwe blokfluitlessen bij Crescendo! Onze nieuwe - maar zeer ervaren - juf Mary van Vliet zal iedere donderdag na schooltijd lesgeven aan een groepje leerlingen.

Om te kijken of muziekles iets voor jou of je kind is, organiseren we op vrijdag 9 september van 15:30-16:30 uur een kennismakingsmiddag. We laten verschillende instrumenten zien (en horen) en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Meer informatie over het volgen van muziekles, blokfluitles en de kennismakingsmiddag vindt u op onze website.

CiC met OG3NE een groot succes

Zaterdag 11 juni was er een nieuwe editie van Crescendo in Concert in de Sporthal in Numansdorp, met niemand minder dan OG3NE! Deze drie uiterst getalenteerde zangeressen zijn speciaal voor Crescendo naar de Hoeksche Waard gekomen en hebben hier samen met ons orkest een muzikaal spektakel verzorgd.

Al voorafgaand aan het concert zat de stemming er goed in, zowel bij de leden als bij de bezoekers in de uitverkochte sporthal. Om 20.00 uur opende het concert met een muzikale knipoog: het Crescendo-lied werd ten gehore gebracht. Tijdens dit nummer werd ook onze nieuwe dirigent Arnold Zwijgers voorgesteld aan het publiek. Voor Arnold, die als Zuid-Beijerlander absoluut geen onbekende van de vereniging is, was dit niet de eerste keer dat hij dit stuk mocht uitvoeren met Crescendo. Als cadeau voor zijn twaalfde verjaardag mocht hij dit eerder ook al doen. Vervolgens sloten ook de dames van OG3NE aan bij de opening van het concert, en zongen zij het welbekende 'Magic'.

Naast feestelijke hits en populaire filmmuziek was er ook ruimte in het programma om terug te blikken op het afgelopen jaar. Zo werd er stilgestaan bij de coronapandemie en de watersnood in Limburg. Het indrukwekkende optreden van OG3NE met het nummer 'Clown' zorgde voor kippenvel, zelfs in de warme zaal.

Uiteindelijke mondde het concert zich uit in een groot feest. Abba, Queen, Nederpop, alles kwam voorbij. Zo ook een medley met songfestivalhits, met daarin ook OG3NE's eigen inzending 'Lights and Shadows'. Tijdens deze optredens vulde de zaal zich niet alleen met de klanken van instrumenten, maar ook met de klanken van een enthousiast zingend publiek!

Als u erbij was afgelopen zaterdag hopen we dat u het naar uw zin heeft gehad. Wij zelf blikken terug op een prachtig concert met een fijne voorbereidingstijd. En voor iedereen geldt: volgend jaar is er weer een nieuwe editie van Crescendo in Concert, dus wie weet tot dan!

OG3NE en Crescendo!

Crescendo in Concert 2022 met OG3NE komt steeds dichterbij! Het grote orkest van Crescendo is hard aan het repeteren voor dit muzikale spektakel dat plaats zal vinden in de Sporthal in Numansdorp. Kaartjes zijn nog altijd te bestellen via onze website. We hopen op een mooie avond. Zien we u ook?

Uitvoering Paean Pastorale

Zaterdag 30 oktober heeft Crescendo haar deuren weer geopend voor publiek. Voor deze gelegenheid werd de loper uitgelegd: het was een première concert.

Het speciaal voor ons gecomponeerde ‘Paean Pastorale’ is voor het eerst uitgevoerd. Dit werk is een lofzang over de schitterende Hoeksche Waard. Met steun van de gemeente, heeft Crescendo componist Leon Vliex de opdracht voor deze compositie mogen geven.

Op deze memorabele avond trad Crescendo voor het eerst op onder leiding van haar nieuwe dirigent Arnold Zwijgers.

Na 21 maanden was het een genot om zoveel muziekplezier met elkaar te hebben in ons gezellig versierde muziekcentrum!

onderhoudzondertekst.png.jpg
darker.png

11

Mar

Jeugdavond

Gezellig bowlen!
bottom of page