top of page

Muziekcentrum

Adres

Muziekcentrum Crescendo

De Leeuw 8A, 3284 XV Zuid-Beijerland

0186-661005

beheerders

Jacqueline Verschoor & Henk de Klerk

muziekcentrumtest2.png

geschiedenis

Begin jaren negentig kregen de plannen voor het realiseren van een eigen verenigingsgebouw een serieus karakter. Dit had deels te maken met de groei van de vereniging, waardoor er steeds vaker en meer ruimte nodig was voor individuele lessen, maar ook de akoestiek van de toenmalige repetitieruimte was een reden om te willen 'verhuizen'. We hadden behoefte aan een plek met voldoende ruimte en een geschikte akoestiek voor een groot fanfareorkest.

Aanvankelijk gingen we op zoek naar een bestaand gebouw om geheel of gedeeltelijk te kunnen huren. Maar omdat zo'n gebouw niet beschikbaar bleek, is het bestuur de mogelijkheden voor nieuwbouw gaan onderzoeken.

Na veel onderhandelen en overleggen werd uiteindelijk op 9 december 1995 de eerste paal geslagen en konden we aan de slag met de bouw van ons eigen Muziekcentrum!

Mede dankzij de Gemeente Korendijk en een aantal plaatselijke ondernemers, maar vooral dankzij de vele vrijwilligers die vrijwel de totale bouw hebben uitgevoerd, is er een verenigingsgebouw gerealiseerd waar we vooraf niet van hadden durven dromen!​

Arie Zwijgers zaal
Eerste verdieping
Hal en garderobe

HET GEBOUW

Ons Muziekcentrum heeft een totale afmeting van 13.60 m bij 28.80 m bij een hoogte van 6.00 m. De grote zaal, genaamd de Arie Zwijgers zaal, bestaat uit een repetitieruimte van 13.20 m bij 14.20 m en een foyergedeelte met een bar. Verder zijn er op de begane grond een keuken, een berging en twee toiletgroepen. Op de eerste etage zijn één grote en twee kleine leskamers, een bestuurskamer, een berging en een archief.

 

Behalve voor repetities, lessen en vergaderingen wordt het Muziekcentrum ook gebruikt voor kleinere concerten, al dan niet samen met andere verenigingen.

Wanneer er een concert of een concours wordt gehouden, is er plaats voor 150 man publiek.

We realiseren ons dat een eigen gebouw een uitzonderlijke luxe is voor een muziekvereniging en we zijn dan ook erg blij met ons Muziekcentrum.

bottom of page