Muziekles

Hou jij van muziek?

Kom bij crescendo!

De ideale plek voor muziekles!

Lijkt het je leuk om een muziekinstrument te spelen? Of wilt u uw kind kennis laten maken met muziek? Crescendo is daarvoor de ideale plek. De voordelen van muziekles bij Crescendo zijn:

  • Samen spelen in een orkest

  • Aansluiten bij een gezellige vereniging

  • Aanschaf van een duur instrument niet nodig

jeugdweekend.jpg
Yamaha Corporation, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Ahrtaler2, CC0, via Wikimedia Commons
BenP, CC BY-SA 3.0 <http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/>, via Wikimedia Commons

Blokfluit

vacature dirigent.jpg

Kinderen beginnen bij Crescendo, net als bij veel andere muziekscholen en verenigingen, op de blokfluit. Dit instrument is niet zo moeilijk te bespelen, waardoor de leerlingen snel noten leren lezen. Liedjes als ‘Liesje had een lammetje’ en ‘Mieke hou je vast’ zijn echte blokfluitklassiekers die na een paar weken al in de woonkamer zullen klinken als uw kind thuis aan het oefenen is. Want ja, oefenen hoort er ook bij!

Iedere donderdagmiddag worden de blokfluitlessen in groepjes gegeven.

Overstap van instrument

vacature dirigent.jpg
vacature dirigent.jpg
vacature dirigent.jpg
vacature dirigent.jpg

Na een tijdje blokfluit gespeeld te hebben, is de leerling klaar voor de overstap naar een ander instrument. Wanneer dat is en welk instrument er dan bespeeld mag worden, wordt altijd in overleg met de docent bepaald. Omdat na de blokfluitperiode het notenlezen er al in zit, kan er nu worden gefocust op het zo goed mogelijk leren spelen. Het instrument krijgt de leerling in bruikleen van de vereniging.

Muzieklessen worden meestal per leerling individueel gegeven door één van onze docenten. Deze lessen duren 20 minuten en het tijdstip wordt samen met de docent afgesproken.

Saxofoon.png

SLAGWERKers

https://pixabay.com/nl/illustrations/bongo--s-percussie-ritme-muziek-1661115/

Uiteraard bieden wij ook muziekles voor slagwerk! De leerling krijgt les in het bespelen van verschillende slagwerkinstrumenten. Omdat het notenschrift van slagwerk net iets anders werkt dan bij blaasinstrumenten, kan in overleg met de vereniging worden besloten om blokfluitles over te slaan.

SAMEN SPELEN IN EEN ORKEST

Samen spelen is leuker dan alleen, dus iedereen die bij Crescendo komt, mag na een tijdje spelen in

een van onze orkesten. Het doel van onze lessen is dan ook om uw kind zo snel mogelijk op een niveau

te brengen waarbij samen gespeeld kan worden.

Zodra de docent vindt dat de leerling er klaar voor is, mag deze meespelen in het leerlingenorkest. Dit orkest bestaat uit leerlingen die allemaal nog niet zo lang muziek maken.

Voor Jong Crescendo, ons opleidingsorkest dat bestaat uit zowel ervaren als wat minder ervaren muzikanten, geldt de vuistregel dat het A-diploma moet zijn gehaald om mee te mogen spelen in dit orkest.

Trompet.png
lo.jpg
Leerlingenorkest
jc_edited.jpg
Jong Crescendo

Inschrijven & contributie

Klik hier voor meer informatie over contributiekosten en om in te schrijven.

Meer informatie

HaFaBra-diploma's

Als uw kind voldoende muzikale vaardigheid heeft, mag hij/zij meedoen aan een officiëel HaFaBra-examen. Hierbij wordt de leerling getoetst op zowel theoretische kennis als praktische vaardigheid. Hiervoor worden ook een aantal theorielessen verzorgd door één van onze docenten. Als uw kind zo’n examen heeft gehaald ontvangt hij/zij een mooi diploma!

Deze diploma’s zijn zeker geen doel op zich, maar zijn voor ons wel een indicatie of uw kind klaar is om bij een van onze orkesten in te stromen.

Plastic instrumenten

Als alternatieve lesmethode bieden wij plastic instrumenten aan. Deze instrumenten zijn speciaal bedoeld voor kinderen die heel graag een ‘groot’ instrument willen spelen, maar voor wie het spelen op een koperinstrument nog fysiek te zwaar is. In die gevallen bieden we in overleg met de vereniging plastic instrumenten aan. Als het kind er klaar voor is, kan de overstap worden gemaakt naar een koperen instrument.

Muziekles voor volwassenen en ervaren leden
 

Onze docenten geven ook regelmatig les aan volwassenen. Niemand is te oud om te beginnen met het leren van een muziekinstrument! Er zijn twee mogelijkheden: wekelijkse muziekles met het aanvullend lesgeld (zie: Inschrijven & Contributie), of muziekles op afspraak d.m.v. een strippenkaart. Deze laatste optie is ook interessant voor leden die graag nog eens wat muzikale kennis zouden willen bijspijkeren. Een dergelijke strippenkaart voor 5 lessen van 30 minuten kost €50 euro.