JONG CRESCENDO

Ons opleidingsorkest genaamd 'Jong Crescendo' is de ideale plek voor onze minder ervaren leden om zich te ontwikkelen als muzikant, maar is er vooral om gezellig met elkaar muziek te maken! Ook dit orkest heeft zo haar jaarlijkse hoogtepunten, zoals Jong Crescendo in Concert en deelname aan een concours of festival. Er staan bovendien ook niet-muzikale activiteiten op de agenda, zoals spelletjesavonden en een kamp.

Repetitie: Zaterdag 19:00-20:00

Dirigent

vacature dirigent.jpg

GESCHIEDENIS

Om beginnende muzikanten voor te bereiden op het meespelen in een orkest dat uitkomt in de hoogste afdeling van de amateur muziekwereld, is een opleidingsorkest noodzakelijk. Om die reden werd in 1978 Jong Crescendo opgericht. Hier leren onze leerlingmuzikanten al in een heel vroeg stadium samen te musiceren.

 

In 2000, 2002, 2008 behaalde Jong Crescendo een 1e prijs bij de KNFM concertwedstrijden, in 2002 zelfs met recht op promotie. Naar aanleiding van deze prestatie kreeg Jong Crescendo in 2003 een uitnodiging voor het topconcours in Arnhem en behaalde daar een 1e prijs in de basisklasse. In 2015 deed Jong Crescendo mee aan het IJsselmonde Festival; het orkest behaalde onder leiding van Arnold Zwijgers een 1e prijs met lof van de jury en had de hoogste score van die dag.

Naast de deelname aan concoursen en festivals treedt Jong Crescendo onder andere op voor leerlingen van de basisscholen, in kerkdiensten en in verzorgingstehuizen. Verder worden er uitwisselingsconcerten met andere jeugdorkesten gegeven en optredens rond Sinterklaas en Kerst georganiseerd.

Sinds 2010 wordt in ons Muziekcentrum jaarlijks Jong Crescendo in Concert georganiseerd: een concert met elk jaar een wisselend thema.

BINNENKORT

DD

MON

Jong Crescendo in Concert

Muzikale zomeravond

LUISTEREN

VOLG ONS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Sponsorkliks
donker_100_100.gif

CONTACT

SECRETARIS

secretaris@crescendozb.nl

AFDELINGEN

MUZIEKCENTRUM

De Leeuw 8a

3284 XV

Zuid-Beijerland

0186-661005

AquaControl 2020
TB Trucks-1
hoi4u
AenB
Time Out
Natuurlijksportief
Fa Trouw
Rijssemus
Listesso
Gotcha!
Van Brakel Bouw
Zuiver media
Fysiofit
Advertentie Konijendijk Mode website 202
Konijnendijk Mode
schipper
Autobedrijf Kooy
ambacht
AB Bloemsierkunst
Mirjam Stolk
Andeweg
De Hoeksche Vaart
CVU
Albert Heijn
Combinex
Noortje's Tuinontwerp
Van De Lagemaat
Milot Reizen
ICS
J. Weij
Konijnendijk Woontrends
Kievitsnest Beheer
Eendrachtshoeve
Kees Weij
De Kreek
Crescendo Logo
CHRISTELIJKE MUZIEKVERENGING CRESCENDO
Privacy-reglement