Arnold Zwijgers

Arnold Zwijgers

Dirigent Crescendo, docent hoorn

Onze dirigent en hoorndocent Arnold Zwijgers (geboren in 1980) begon zijn muzikale carrière binnen Crescendo.

Hierna volgde hij zijn opleiding Hoorn-Klassiek volgde aan het conservatorium te Rotterdam, bij Martin van de Merwe en Bob Stoel. In 2002 behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus (Bachelor) en in 2004 werd het diploma Uitvoerend Musicus (Master) behaald. In de laatste jaren van zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium heeft Arnold aan verschillende orkestprojecten meegewerkt. Ook trad hij regelmatig op in kleinere ensembles, waaronder het Doelenensemble met concerten in het Concertgebouw te Amsterdam en de Doelen te Rotterdam.

Naast zijn studie Hoorn volgde Arnold ook de opleiding HaFaBra-directie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jaap Koops en Jos van der Sijde; in 2004 behaalde hij het diploma Docerend Musicus met de aantekening 'arrangeren'.
Van 1999 tot 2019 is Arnold dirigent geweest bij Jong Crescendo. Onder zijn leiding zijn diverse eerste prijzen behaald.

Arnold is ook dirigent bij Na Lang Streven. Dit fanfareorkest uit 's-Gravendeel komt uit in de 2e divisie. Hier is Arnold tevens docent van alle koperblazers. Ook bij Prinses Juliana uit Klaaswaal is Arnold actief, namelijk als docent en dirigent van het jeugdorkest.

Van 2002 tot 2013 was Arnold als hoornist verbonden aan het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht wat later haar naam veranderde naar Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens'. Sinds maart 2013 is Arnold als hoornist werkzaam bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'.
Als arrangeur is hij sinds 2004 aangesloten bij de muziekuitgeverij 'Bronsheim Music' te IJsselstein.

Voor meer informatie en arrangementen verwijzen wij u graag naar zijn website www.arnotes.nl.

Dirigent van:

crescendo_edited.jpg
CRESCENDO
jc_edited.jpg
Jong Crescendo
lo.jpg
Leerlingenorkest
IMG-20191130-WA0010_edited.jpg
Blaaskapel