top of page
Arnold Zwijgers

Arnold Zwijgers

Dirigent Crescendo

Onze dirigent Arnold Zwijgers (geboren in 1980) is van kinds af aan al lid van Crescendo. Hij vond zijn passie in de hoorn en besloot verder te leren. Arnold volgde zijn opleiding Hoorn-Klassiek aan het conservatorium te Rotterdam, bij Martin van de Merwe en Bob Stoel. In 2002 behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus (Bachelor) en in 2004 werd het diploma Uitvoerend Musicus (Master) behaald.

In de laatste jaren van zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium heeft Arnold aan verschillende orkestprojecten meegewerkt. Ook trad hij regelmatig op in kleinere ensembles, waaronder het Doelenensemble met concerten in het Concertgebouw te Amsterdam en de Doelen te Rotterdam.

Naast zijn studie Hoorn volgde Arnold ook de opleiding HaFaBra-directie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jaap Koops en Jos van der Sijde; in 2004 behaalde hij het diploma Docerend Musicus met de aantekening 'arrangeren'.

Van 1999 tot 2019 is Arnold dirigent geweest bij Jong Crescendo. Onder zijn leiding zijn diverse eerste prijzen behaald, en werden de eerste edities van het nog altijd terugkerende ‘Jong Crescendo in Concert’ georganiseerd.

Arnold is ook dirigent bij Na Lang Streven, waar hij ook docent is van alle koperblazers. Ook bij Prinses Juliana uit Klaaswaal is Arnold actief, namelijk als docent en als dirigent van het jeugdorkest.

Van 2002 tot 2013 was Arnold als hoornist verbonden aan het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht wat later haar naam veranderde naar Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens'. Sinds maart 2013 is Arnold als hoornist werkzaam bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'. Daarnaast is Arnold sinds 2004 als arrangeur aangesloten bij de muziekuitgeverij 'Bronsheim Music' te IJsselstein.

Arnold staat sinds 2021 op de bok bij Crescendo. Voor meer informatie en arrangementen verwijzen wij u graag naar zijn website www.arnotes.nl.

Dirigent van:

CIC 2022-24_edited.jpg
CRESCENDO
Ook leuk maar niet JCIC_edited_edited_edited_edited.jpg
Jong Crescendo
JCIC Superhelden 2022-49_edited.jpg
Leerlingenorkest
IMG-20191130-WA0010_edited.jpg
Blaaskapel
bottom of page