top of page
Emiel van Gemert

Emiel van Gemert

Docent koper, theorie

Onze theorie- en koperdocent Emiel van Gemert was 6 jaar toen hij, in november 1999, lid werd van Crescendo. Op 9 jarige leeftijd begon hij op cornet waar hij les kreeg van Peter van der Zwart. Na een jaar geen les gevolgd te hebben begon Emiel op zijn negentiende aan het vervolg van zijn muzikale opleiding bij Henk Zwijgers.

In 2015 heeft Emiel auditie gedaan op het Utrechts Conservatorium, waar hij aangenomen werd op de vooropleiding. Een jaar later, in 2016, is hij begonnen aan zijn Bachelor klassiek trompet bij Arto Hoornweg. Hij studeerde in juni 2020 onder bijzondere omstandigheden af tijdens de Covid-19 pandemie. Ondanks minimaal publiek sloot hij volgens de commissie zijn studie af met ‘vlag en wimpel’.

Tijdens zijn studie heeft Emiel aan vele activiteiten deelgenomen. Hij heeft 2 projecten meegespeeld bij het Uva J.Pzn Sweelinckorkest waarmee hij in de zomer van 2016 op tournee is geweest. Ook heeft hij meegespeeld met het Utrechts Studenten Concert, het Artez/HKU koperensemble, diverse samengestelde ensembles en orkesten.

De kennis en ervaring die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan gebruikt Emiel om muziek te arrangeren, les te geven en zelf muziek te maken op zijn trompet en bugel.
Als muzikant is Emiel werkzaam in de Fanfare Korps Nationale Reserve (FKNR). Dit orkest verzorgt de muziek bij o.a. Defensie en staatsaangelegenheden. Verder is Emiel nog altijd vaste trompettist bij Crescendo.

Crescendo is niet de enige vereniging uit de Hoeksche Waard waar Emiel regelmatig te vinden is. Ook bij Prinses Juliana uit Klaaswaal en NLS uit 's-Gravendeel werkt hij als docent. Bij NLS staat hij bovendien als dirigent voor het opleidingsorkest.

Dirigent van:

CIC 2022-24_edited.jpg
CRESCENDO
Ook leuk maar niet JCIC_edited_edited_edited_edited.jpg
Jong Crescendo
JCIC Superhelden 2022-49_edited.jpg
Leerlingenorkest
IMG-20191130-WA0010_edited.jpg
Blaaskapel
bottom of page