top of page
Mary van Vliet

Mary van Vliet

Docent blokfluit, hoorn

Na een aantal jaar blokfluitles zag Mary op 10-jarige leeftijd tijdens een presentatie van de plaatselijke muziekvereniging (E.M.M. – Maasdijk) een hoorn. Dat was liefde op het eerste gezicht. De daarop volgende jaren werden lessen gevolgd en de Hafabra-diploma's A, B, C en D gehaald. Ook speelde Mary mee in het orkest van E.M.M. en het Westlands Jeugdorkest.

Jaren later zorgde de geboorte van drie, zoals later bleek, zeer muzikale zoons ervoor dat de hoorn een poosje aan de wilgen werd gehangen. Toen er weer tijd was om actief muziek te maken en na een verhuizing naar Rockanje sloeg de vlam pas echt in de pan. Mary genoot volop van muziek maken bij fanfare Ons Genoegen (Rockanje).

Mary stapte over op waldhoorn en begon weer uitgebreid lessen te volgen. Ook speelde ze mee in het vooropleidingsorkest van het conservatorium Rotterdam, het Delfts Symfonie Orkest en viel ze geregeld in bij andere orkesten. En van het één kwam het ander: op 40-jarige leeftijd begon Mary aan de (deeltijd-) conservatoriumopleiding voor docerend musicus. Naast de docerende vakken volgde zij hier ook theoretische vakken en o.a. AMV. Het studeren beviel erg goed: Mary vervolgde haar studies dan ook met een opleiding Hafabra directie (bij Gerrit Fokkema).

Inmiddels hebben al heel veel leerlingen muzieklessen bij haar gevolgd: blokfluit, kleinkoper en hoorn. Mary heeft lesgegeven bij Ons Genoegen (Rockanje), en is momenteel docent bij Sempre Crescendo (Hellevoetsluis), Togido (Hekelingen), Prinses Juliana (Klaaswaal), en - niet te vergeten - bij Crescendo (Zuid-Beijerland). Naast het lesgeven is ze dirigent van verschillende opleidingsorkesten en invaldirigent van een dagorkest. Zelf muziek maken blijft uiteraard belangrijk: momenteel speelt Mary bij het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest en het Orkest van Utrecht (symfonieorkest).

Dirigent van:

CIC 2022-24_edited.jpg
CRESCENDO
Ook leuk maar niet JCIC_edited_edited_edited_edited.jpg
Jong Crescendo
JCIC Superhelden 2022-49_edited.jpg
Leerlingenorkest
IMG-20191130-WA0010_edited.jpg
Blaaskapel
bottom of page